Tilbake Kontakt HovedsideLederutvikling og gruppefasiliteringSom ansatt i et internasjonalt storkonsern - TechnipFMC med 37.000 ansatte - har jeg fått bidra som kursholder og coach/veileder for enkeltpersoner og grupper, og skaffet meg verdifull erfaring. Grovt sett handler det om å hjelpe ledere å mestre jobben sin bedre og kolleger til å håndtere en krevende arbeidshverdag, enkeltvis eller i grupper.

Dette gjør jeg som regel på mitt flytende og nesten aksentfrie engelsk. Sånn er det med store firma...

Eksempler på hva jeg kan hjelpe deg og dere med:Tilbakemelding fra deltakere

Dette er fra et kurs jeg holdt for kunder i Italia:
"It is the supreme art of the teacher to awaken joy in creative expression and knowledge, and you are a brilliant teacher and worker who managed to awaken my curiosity and thirst for wisdom. Thank you so much for your time. I really Glad to have met you.
Looking forward to see you again. Sincerely, Francesco."

Francesco Pitzalis, ENI Milano, 23. februar 2017


Undervisningserfaringen strekker seg helt tilbake fra tiden jeg doktorerte, men her snakker vi om kjemi, termodynamikk og industriell prosessteknikk. Dette siste ("subsea processing") underviser jeg i ennå. Selvsagt er det nyttig å kunne trekke på erfaring fra egen ledertid og rundt 30 års ingeniør-fartstid fra oppstartsfirma til storkonsern¹. (Jeg har IKKE erfaring med overgangen fra oppstartsfirma til storkonsern :-) )
Etterhvert har det blitt mer støtte til personalavdelingen (som gjerne kalles HR nå). Dette er svært givende, det gir masse energi, og gestalt-faget brukes hele veien.

Som illustratør baserer jeg undervisningsmateriellet i stor grad på egen grafikk, og legger mye prestisje i å levere engasjerende kurs. Forbildet er enkelhet og gnist som på ted.com!
________________

¹  Noen arbeidssteder: Hydro Agri, Herøya: Vedlikeholdssjef, Fabrikkinspektør.  Enkeltmannsforetak som illustratør/industridesigner.  Venturie AS, 2-manns oppstartfirma med gass-reabsorpsjon fra råoljetankskip. TechnipFMC: 'Specialist Engineer Subsea Processing' og altså kursholder + fasilitator.