Kontakt HovedsideAnn Helen Eriksen Sundnes


Massasjeterapeut og friskvernkonsulent

Som massasjeterapeut benytter jeg meg av flere forskjellige behandlingsmetoder og teknikker. Fellesnevneren for disse metodene er å forebygge og behandle muskelspenninger som kan gjøre at bevegelsesapparatet blir hemmet pga. smerter eller nedsatt bevegelsesevne. Det er en rekke akutte og kroniske smerter som kan behandles meget effektivt med massasjeterapi. Det blir også lagt vekt på å finne årsaken til problemene, og gi veiledning til å forebygge disse problemene.

Friskvern (forebyggende helse) handler om å ta hånd om mennesker mens de er friske, det vil si å forebygge uhelse. På bakgrunn av vårt moderne levesett brer uhelse seg, og trykket på helsevesenet øker kraftig. Stadig flere bedrifter har innsett betydningen av å forsøke å forebygge fremfor å reparere. Det å forebygge er billig og gir en motivasjon og et triveslselement i bedriften som et tilleggselement. Fravær er dyrt og øker i tillegg stresset på dem som må fylle oppgavene for dem som har fravær. Som friskvernkonsulent og massasjeterapeut jobber jeg holistisk, det vil si med hele mennesket.

Min jobb er å inspirere og veilede mennesker til å leve et friskere liv og forebygge sykdom og belastningsskader. Dette gir en vinn-vinn situasjon for mennesket, bedriften og hele samfunnet.
Ann Helen

Nøkkelegenskaper

 • Behandling av muskelrelaterte smerter og låsninger.
 • Bedriftsbesøk for å forebygge livsstil- og stressrelatert fravær (friskvern). Kan utarbeide program som inkluderer egentrening og oppfølging for individ og grupper.
 • Behandling og støtte for unge og voksne med behov for økt balanse i trygge former.
 • Respekt for individet og min egen profesjons muligheter og begrensninger. Samarbeider derfor gjerne med andre når dette er riktig.
 • Arbeider primært ut fra kontoret i Asker, men tilbyr hjemmebesøk for klienter ved behov.
 • Jobber også som massør på Holmen Fjordhotell Spa
 • Medlem av Norges Massasjeforbund (NMF)

Utdanning

 • Friskvernkonsulent - Axelsons Body Work School
 • Massør - Axelsons Body Work School
 • Massasjeterapeut - Axelsons Body Work School
 • Handelshøyskolen BI (B.Sc.) - Human Resources


Kurs og workshops i tillegg

 • "The assessment and treatment of shoulder injuries", Ben Benjamin (NMF)
 • "The assessment and treatment of neck injuries", Ben Benjamin (NMF)
 • Deep tissue and myofascial release, Art Riggs (NMF)
 • Natural Movement Terapeut, Merete Brenne Academy of Natural Movement
 • Kommunikologi, kommunikasjon og forandringsarbeid ved StudioKomFor

Utdanning

Det er en rekke akutte og kroniske smerter som kan behandles effektivt med massasjeterapi.
De mest vanlige akutte smertene som blir behandlet hos en massasjeterapeut er nakkekink, hodepine, bekkenløsning, smerter mellom skulderbladene og lumbago (smerter i korsrygg).

Eksempler på kroniske smerter og plager som kan behandles er:
musearm/tennisalbue, migrene/hodepine, isjiasliknende smerter, bekkenløsning, benhinnebetennelse, leddproblemer, nakke- og ryggstivhet og knesmerter.

Idrettsmassasje

Massasjeterapi passer de fleste uansett om man bedriver idrett på amatør- eller elitenivå. Det er et godt komplement til trening, og kan forebygge muskulære skader og korte ned restitusjonstiden ved skader. Massasjeterapi kan brukes parallelt med oppkjøring til konkurranser og til restitusjon etter harde treningsøkter og konkurranser.

Gravidmassasje

Et svangerskap kan by på en del utfordringer ettersom magen vokser og kroppen forandrer seg. For den gravide finnes det mange gode grunner til å velge et medikamentfritt behandlingsalternativ.

Utover i svangerskapet vil kroppen forandre seg i stor grad. Magen vokser, svaien i ryggen blir større og magemusklene øker i lengde. Dette er bare noen av de mange forandringer som oppstår i løpet av 9 måneder. I tillegg vil kroppen undergå hormonelle forandringer for å forberede seg til fødsel. Alle disse faktorene er med å gjøre kvinnen utsatt for muskel- og skjelettplager i denne perioden.

De vanligste problemene som oppstår under svangerskapet er: hovne føtter/bein, rygg- og bekkensmerter, bekkeløsning, smerter mellom skulderbladene, smerter i brystkassen, nakke- skuldersmerter, hodepine og migrene, og smerter i håndledd eller ankler. Dette er plager jeg kan hjelpe deg med under svangerskapet.

Friskvern og bedriftsmassasje

Stadig flere bedrifter har innsett betydningen av å forsøke å forebygge fremfor å reparere. Det å forebygge er billig og gir motivasjon og trivsel i bedriften. Fravær er dyrt og øker i tillegg stresset på de som må fylle oppgavene for de fraværende. Min jobb er å inspirere og veilede mennesker til å leve et friskere liv og forebygge sykdom og belastningsskader. Dette gir en vinn-vinn situasjon for mennesket, bedriften og hele samfunnet.

Jeg kan tilby to forskjellige varianter på friskvern og bedriftsmassasje:
1. Jeg kommer til bedriften
2. De ansatte kommer til klinikken
Bedriften kjøper en dag eller timer med terapeut på klinikk eller på arbeidsplassen. (Et populært tilbud når man vil belønne de ansatte etter en hektisk periode eller et bra resultat.)
Friskvern og bedriftsmassasje er fradragsberettiget for bedriften og skattefritt for de ansatte. Ta gjerne kontakt med meg for en prat om hva jeg kan gjøre for din bedrift.


For priser, se denne lenken